HOME
 
 
 
 
 
 
Bine ati venit la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir"!
 

APRECIERI

Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" este considerata un model pentru invatamântul privat românesc atat in ceea ce priveste modul de organizare, cât si in ceea priveste dotarea de care dispune si facilitatile pe care le ofera, motiv pentru care de la infiintarea ei si pâna astazi numeroase personalitati ale vietii politice, sociale si culturale din tara si din strainatate i-au trecut pragul.

In cele ce urmeaza va oferim câteva din insemnarile de suflet ale celor care ne-au vizitat scrise in Cartea de Onoare.


    
Presedintele Kazahstanului a subliniat necesitatea unei colaborari dintre universitatile din aceasta tara si Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir".

(Presedintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbayev
cu ocazia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa al universitatii noastre)


(Presedintele Republicii Turcia, ABDULLAH GUL, semnând în Cartea de onoare,
cu ocazia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa)

 


    
(Comisarul European pentru Educatie, Învatamânt Cultura si Tineret, domnul JAN FIGEL
semnând în Cartea de onoare a universitatii, cu ocazia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa)


(Prof. univ. dr. FLORENCE BENOIT-ROHMER, Presedinte a Universitatii Robert Schuman din Strasbourg, cu ocazia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa al universitatii noastre)

 


    Sunt extrem de onorat de invitatia pe care mi-ati adresat-o de a vorbi studentilor Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" despre tema integrarii europene.

(Prim Ministrul României, Calin Popescu Tariceanu)    "Evolutia pozitiva a invatamantului superior modern, isi poate fixa etalonul european la standardele atinse aici."

(Traian Basescu, presedintele Romaniei)


EMMA NICHOLSON, Doctor Honoris Causa al universitatii noastre

    „Va multumesc pentru marea onoare pe care mi-ati facut-o. Pentru mine sunteti un exemplu al valorilor crestine. Acum este momentul sa privim catre Uniunea Europeana, cu toate contradictiile, cu toate beneficiile pacii, libertatii, tolerantei, si cu intelegerea pe care celalalt ar putea sa ne-o arate. Aplaud munca dvs. si va urez bun venit in viitorul nostru comun".

(Emma, Baronesa Nicholson de Winterbourne, membra a Parlamentului European)Prea Fericitul Parinte Teoctist,
Patriarhul României,
Doctor Honoris Causa al universitatii noastre
    "Cu multa dragoste am primit hlamida academica oferita mie de Senatul acestei universitati. Rog pe Dumnezeu sa binecuvanteze stradania pilduitoare a distinsului corp profesoral si sa indrepteze pasii tineretului pe calea luminata de Mantuitorul Isus Hristos"Prof. Irnerio Seminatore, preşedinte al Institutului European de Relatii Internationale

     „Am fost deosebit de impresionat de originalitatea şi modernitatea initiativei Dumneavoastra, care este pioniera in domeniile viitorului şi sunt pregatirea şi cunoaşterea. Realizarea Dumneavoastra este cu atat mai remarcabila cu cat ea se datoreaza şi capacitatilor unei echipe inteligente, eficace şi insufletite de vointa şi spirit de echipa”.

    "Sunt surprins sa gasesc o universitate - una privata - care sa se afle la aceleasi standarde inalte ca cele europene si americane. Institutia dumneavoastra este un model de universitate pentru intreaga arie universitara", a afirmat, intre altele, domnul ELIAS FOUTSIS, rectorul Universitatii New York din Praga, la finalul vizitei.

Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir"
infratita cu Libera Universita Maria Assunta din Roma

    Prof. Prosper Grech, Collegia Internazionale Agostiniano - Santa Monica, este de parere ca universitatea noastra este "un miracol", realizat asemenea tuturor lucrurilor pe care "Dumnezeu le-a creat din nimic".
( Scrisoarea trimisa rectorului Universitatii - reprodusa alaturat - este tradusa din limba engleza si respecta cu fidelitate textul original)

Prof.univ.dr. Anghel Stanciu, fost presedintele al Comisiei pentru Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor, si omologul sau din Parlamentul Serbiei, prof.univ.dr. Predrag Stoianovici, in vizita la noi

    "Colegilor profesori sincere felicitari pentru spiritul de echipa ce a facut posibil acest templu al educatiei si stiintei romanesti"
(Anghel Stanciu) "Este o adevarata minune sa vezi in România o realizare "fantastica" pentru trecutul nostru: o universitate ultramoderna, inzestrata tehnic, ce poate rivaliza cu orice alt loc asemanator din lume", este de parere regizorul Sergiu Nicolaescu, un oaspete de seama al universitatii.

    "Coroana acestui lacas al stabilitatii romanesti vine de la indrazneala de a visa, de la spiritul de raspundere, de la clar viziune, de la patriotismul de a investi in tineri, si, mai presus de toate, de la curajul de a fi liber".

(Alteta Sa, Radu Principe de Hohenzollern-Veringen)


    "Prima mea intalnire cu Universitatea Dimitrie Cantemir - cu profesorii si studentii - a fost o reala si mare placere. Va felicit pe toti pentru ceea ce ati realizat intr-o perioada atat de scurta, pentru modul in care reusiti sa imbinati traditiile autohtone cu europenismul atat de necesar tuturor."

(Gyorgy Frunda, vicepresedinte UDMR)Teodor Melescanu, prim vicepresedinte al PNL, un alt politician care a dat curs invitatiei lansate de facultatea noastra de profil

    "In semn de apreciere pentru dascalii nostri care au reusit sa dea substanta unei idei importante pentru orice societate deschisa - ideea invatamantului privat".

(Teodor Melescanu, senator)


 

"Nu am decât sentimente de admiratie pentru frumoasa Universitate Crestina "Dimitrie Cantemir", pentru localul de exceptie, dar si pentru calitatea studentilor! Îi urez pe mai departe deplin si meritat succes!", a scris academicianul Dan Berindei in Cartea de onoare, dupa ce a vizitat universitatea noastra.

 

 

 


 

Universitatea Crestina "DIMITRIE CANTEMIR"

 
Acces direct
 
 
 
Copyright © 2011 Toate drepturile rezervate UCDC Home   |  Contact