HOME
 
 
 
 
 
 
Bine ati venit la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir"!
 

Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" isi afirma din nou valoarea obtinand succesiv (2010-2015, 2015-2020) ''GRAD DE INCREDERE RIDICAT'', cel mai inalt calificativ care poate fi acordat unei universitati in Romania.

 

VIATA STUDENTEASCA – PREZENTARE

     1. Parteneriat Profesor-Student

Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” este angajata intr-un parteneriat intre profesorii si studentii sai, pentru asigurarea unui invatamânt centrat pe student. Acesta se bazeaza pe o relatie exemplara de colaborare profesor – student, comunicarea directa fiind un element care influenteaza performantele studentilor in procesul de invatare.
Conducerea U.C.D.C. urmareste constant sa promoveze implicarea cât mai pregnanta a studentilor in viata academica si sa asigure o inalta experienta educationala.
Studentii U.C.D.C. sunt parteneri de dialog având reprezentanti in Senatul universitatii, consiliile profesorale, comisiile de specialitate ale Senatului, prin care isi promoveaza opiniile si cererile legate de procesul educational dar si de viata de student.
Folosind experienta unor universitati din Spatiul Invatamântului Superior European, studentii participa la evaluarea anuala a cadrelor didactice, sunt solicitati sa-si spuna parerea cu privire la planurile de invatamânt, activitatea secretariatelor, parerile lor fiind luate in considerare in actul decizional.
In conditiile invatamântului centrat pe student, practicat in U.C.D.C., se are in vedere ca studentul, viitorul expert, nu mai este perceput ca un subiect pasiv in procesul de educare si instruire, ci este considerat partener al cadrului didactic in construirea cunoasterii, fiind parte activa in realizarea activitatilor instructiv educative, in evaluarea calitativa si in conturarea propriului traseu academic.

2. Preocupari academice si extra-academice ale studentilor

Preocuparile studentilor au fost de la inceput si sunt si in prezent foarte variate: cele profesionale (de invatamânt si cercetare) s-au impletit cu cele privind relatiile interuniversitare nationale si internationale, dar si cu cele culturale, artistice sau sportive. Conducerea U.C.D.C. incurajeaza participarea activa a studentilor la identificarea si solutionarea problemelor vietii academice si sustine institutional mobilitatile studentesti la nivel intern si international.
In prezent, in U.C.D.C. invata studenti din toate judetele tarii dar si din alte tari (Republica Moldova, Italia, Grecia, Turcia, Albania, Ucraina, Austria, Serbia, Siria, Slovenia, Irak).
Activitatea extracurriculara se concretizeaza in: initieri in afaceri, concursuri tematice, cluburi. Studentii U.C.D. sunt beneficiari ai clubului sportiv si isi desfasoara activitatile culturale sub egida Clubului studentesc „Dimitrie Cantemir” .
De asemenea, studentii sunt participanti activi la Programul de promovare a imaginii universitatii prin propriile rezultate care demonstreaza calitatea actului educational desfasurat la U.C.D.C., precum si prin promovarea activa a imaginii in rândul elevilor si a unor categorii sociale interesate (angajati, investitori, ONG-uri, etc.)

    3. Integrarea socioprofesionala a studentilor

Desfasurarea intr-un cadru organizat si stimulator a activitatilor studentesti de performanta constituie o preocupare constanta a cadrelor didactice si a conducerii U.C.D.C.
Succesul in incadrarea tinerilor absolventi U.C.D.C. pe piata muncii este facilitat  si prin modul de desfasurare a practicii de specialitate, prilej cu care studentii se familiarizeaza cu institutii, organizatii de profil diverse, agenti economici, banci, etc. La acesta contribuie si se adauga si numeroasele intâlniri cu reprezentantii de companii, institutii din diverse domenii, precum si schimburile de experienta cu voluntarii din centre de recrutare.

In baza unei pregatiri de calitate, studentii, apoi absolventii nostri, au confirmat buna lor pregatire inca din timpul studiilor, unii din ei fiind angajati ai diferitelor firme de stat si private / institutii, multi dintre ei devenind apoi manageri.

 

 

 
Acces direct
 
 
 
Copyright © 2011 Toate drepturile rezervate UCDC Home   |  Contact