HOME
 
 
 
 
 
 
Bine ati venit la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir"!
 

Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" isi afirma din nou valoarea obtinand succesiv (2010-2015, 2015-2020) ''GRAD DE INCREDERE RIDICAT'' , cel mai inalt calificativ care poate fi acordat unei universitati in Romania.


 

DEPARTAMENTUL DE INFORMATICA

 

Activitatile desfasurate de Departamentul de informatica vizeaza implementarea unor sisteme de educatie, instruire si management universitar bazate pe tehnologii informatice moderne, in conformitate cu cerintele de calitate si competitivitate, si care sa fie compatibile cu sistemele educationale actuale, nationale si internationale.
O alta sarcina a Departamentului de informatica o reprezinta dezvoltarea invatamantului   ID/FR, invatamantului avansat distribuit si invatamantului electronic in Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, si modernizarea metodologiei de predare si evaluare a cunostintelor studentilor prin utilizarea unor produse de tip informatic acceptate si verificate. Dezvoltarea invatamantului avansat distribuit se va face prin respectarea standardelor internationale recunoscute in domeniu, precum Sharable Content Object Reference Model si Learning Technology Systems Architecture, precum si prin implementarea celor mai bune practici nationale si internationale in domeniu.
Personalul didactic si de cercetare stiintifica al departamentului participa la dezvoltarea de programe didactice si la proiecte de cercetare stiintifica, nationale si internationale, din domeniile informaticii si calculatoarelor;
Departamentul de informatica are un rol important in dezvoltarea si modernizarea serviciilor informatice oferite facultatilor, departamentelor, studentilor si personalului tehnico-administrativ, precum si in dezvoltarea infrastructurii informatice a universitatii.

Serviciul IT:

Rolul serviciului IT este de a asigura buna functionare a echipamentelor si serviciilor IT din cadrul Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”, dar si de a gasi solutii noi pentru ca Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” sa fie tot timpul aliniata la noile trenduri tehnologice.

Serviciul IT face parte din compartimentele TESA ale Universitatii Crestine “DIMITRIE CANTEMIR” si este subordonat, conform organigramei UCDC, Presedintelui UCDC.

Atributii:
Dintre atributiile serviciului IT putem aminti urmatoarele:
- administreaza si intretine reteaua de calculatoare (mentenanta hardware si software), o retea care contine peste 300 de statii de lucru, peste 40 laptop-uri si peste 100 de imprimante.
- administreaza sistemul informatic de evidenta a studenţilor, masteranzilor, si a altor cursanti  din cadrul UCDC, care este compus din aplicaţii de tip client server, aplicaţii ce permit gestionarea centralizata a datelor de scolarizare, personale, dar şi a celor financiare.
- administreaza peste 50 de site-uri web,
- acorda suport tehnic pentru angajatii, cadrele didactice si studentii din UCDC
- administreaza si acorda suport tehnic pentru laboratoarele de informatica
- se ocupa de achizitii ale componentelor si solutiilor IT
 - participa cu solutii tehnice IT pentru noile proiecte dezvoltate/implementate in cadrul UCDC
- administreaza sistemul de videoconferinta si asigura suportul tehnic pentru videoconferintele cu centrele UCDC din tara.

 

 

 

  

 
Acces direct
 
 
 
Copyright © 2011 Toate drepturile rezervate UCDC Home   |  Contact