HOME
 
 
 
 
 
 
Bine ati venit la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir"!
 

Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" isi afirma din nou valoarea obtinand succesiv (2010-2015, 2015-2020) ''GRAD DE INCREDERE RIDICAT'', cel mai inalt calificativ care poate fi acordat unei universitati in Romania.

 


CAPELA

 

Paraclisul Universitar  „Sfantul Preacuvios Parinte Dimitrie cel Nou” al Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir” este primul sfant lacas de cult ortodox ctitorit în cadrul unei univeristati private din Romania.
    Piatra de temelie a acestuia a fost pusa de catre Preasfintitul Parinte Teodosie, Episcopul–Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor în anul 2000, iar în anul 2005, terminandu-se lucrarile de pictura si sculptura a catapetesmei si stranilor, a fost tarnosit de catre vrednicul de pomenire Preafericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane împreuna cu Preasfintitul Parinte Sebastian Ilfoveanul, Episcopul – Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor la data de 08 noiembrie.
  Ocrotitorii spirituali ai paraclisului universitar sunt: Sfantul Preacuvios Parinte Dimitrie cel Nou, facatorul de minuni si ocrotitorul cetatii Bucurestiului si Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil.
   Ctitorul acestui sfant lacas este Domnul Prof. Univ. Dr. Momcilo Luburici, Presedintele Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”, care a fost cinstit la momentul tarnosirii, în semn de pretuire pentru dragostea pe care a aratat-o fata de Biserica,  cu distinctia „Crucea Patriarhala”.
  Paraclisul se afla la etajul I, langa Amfiteatrul B si Laboratorul de Criminalistica si este deschis de obicei în zilele de peste saptamana în intervalul orar 09 – 17, sambata 07 – 13 si 17 – 19 si Duminica 07 – 13, cu mentiunea ca acest program poate varia în functie de randuiala slujbelor, care este afisata la intrarea în paraclis.
  Paraclisul Universitar „Sfantul Preacuvios Parinte Dimitrie cel Nou” al Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir” reprezinta pentru multi dintre profesorii, studentii si angajatii universitatii dar si pentru binecredinciosi crestini ce l-au vizitat si au ramas atasati sufleteste de el, un loc de un real folos duhovnicesc, un izvor de bucurie si binecuvantre sfanta primita de la bunul si mult-milostivul Dumnezeu.

  


 

Universitatea Crestina "DIMITRIE CANTEMIR"

 
Acces direct
 
 
 
Copyright © 2011 Toate drepturile rezervate UCDC Home   |  Contact